Úvod » 100%CHEF & 100%BARMAN » LYO Chef L - sušenie mrazom - 6 zásobníkov
Gastronomické lyofilizátory Lyo Chef boli navrhnuté na mrazom sušenie malých dávok produktov. Ich kompaktný dizajn a výkonné funkcie splnia potreby každého šéfkuchára, umožňujúc výrobu v priebehu 24 hodín.
Máme k dispozícii 2 veľkosti a kapacity:
Ako Lyo Chef funguje
Umiestnite čerstvé potraviny (Rôžne druhy ovocia ako sú maliny, jahody, melón či dokonca včeliu materskú kašičku) na tácky, zatvorte a spustite Lyo Chef. Prvá fáza je zmrazenie komory a jedla. Jeho výkonné čerpadlo na rýchle chladenie zníži teplotu komory na -50°C, v tomto bode sa spustí špeciálne čerpadlo pre vysoké vákuum. Stavy časov, teplôt a procesu budete môcť neustále sledovať na LCD displeji.
Potom začne proces lyofilizácie. Tácky začnú temperovať vďaka termálnemu silikónu, ktorý podporuje tácky, čo spôsobí pokles teploty jedla o niekoľko stupňov. Tento pokles vygeneruje dostatočnú evaporáciu na vysušenie produktu. Uvoľnená para sa zachytí na stenách hlavnej komory. Tento proces sa opakuje počas celého procesu a urýchľuje proces sublimácie.
Po uplynutí zvoleného času znovu otvoríme komoru, vyberieme potravinu a uskladníme ju vo vákuovo uzavretých nádobách alebo v suchom sklade, až kým nebude pripravené na použitie. Tieto produkty je možné skladovať roky, ak sú chránené pred vlhkosťou.
Nastavte polohu rozmrazovania a otvorte výfukový ventil Lyo Chef. Ľadová vrstva, ktorá sa vytvorila okolo komory, sa úplne roztaví, urobte dôkladné čistenie a začnite znova s novým procesom lyofilizácie.
Každé tri cykly musíte vypustiť olej z vákuového čerpadla, nechať ho usadiť a oddekantovať akúkoľvek vodu, ktorá nebol zachytená studenou pascou, znovu naplniť čerpadlo čistým olejom a doplniť až po priemernú pracovnú úroveň.
Odporúčame tiež dokúpiť nasledujúce produkty:
Balenie zahŕňa:
TECHNICKÉ PARAMETRE:
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Náš tip